Julkaistu 29.05.2023 Kalastarjarekryhankkeen avajaisissa puheita, esittelyä ja maistiaisia Napapiirin kalahelmiä ruokalautaselle - Miekojärven kalastajarekryhankkeen avajaistilaisuus pidettiin 27.5. Mieko Resortissa ja kalankäsittely-demot Sirkkakosken kalasatamassa. Tuhdin asiantuntijapaketin lisäksi tarjolla oli kalastajaparisko Jukan ja Päivin valmistamia kalaherkkuja. Puheenvuorot käyttivät Pellon vs. kunnanjohtaja ja elinvoimajohtaja Katja Jaako-Körkkö, yritysneuvoja Mika Rinne, Pohjoisen kalatalousleaderin aktivaattori Markku Ahonen, Metsähallituksen Eräpalveluiden kalastuksen erityisasiantuntija Markku Vierelä, kalastaja Jouko Sirkkala, Hätälä Oy:n kotimaisen kalan ostaja Samu Pelkonen ja Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas. Tilaisuuden päätteeksi JK-Tuotannon Jukka ja Päivi Sirkkala esittelivät kalahallin kalanjalostuslaitteiden toimintaa.